Bel of app me op 06-13113216

Als jij JIJ bent, ontstaat magie. Dat roep ik héél vaak. In de eerste plaats tegen mezelf, maar ook mijn klanten kennen deze inmiddels best goed :D.

Deze week heb ik het ook weer veel gehad over de magie in zingen, zijn en business. Nu blijkt dat we daar vaak ideeën en oordelen bij hebben, die niet altijd kloppen. Het is moeilijk, zweverig, je moet er allerlei ingewikkelde dingen voor doen, IK kan dat nooit, dat soort shizzle. Best wel beperkende overtuigingen, als je ze vasthoudt.

Want vervolgens “lukt” het ook niet. Als je met allerlei overtuigingen over wat dan ook start, is wat je krijgt een letterlijke vertaling van je overtuigingen. En vaak is dat niet perse waar jij blij van wordt. Of wat voor je werkt. Je creëert alleen wat je al kent en weet. En jij wil meer. En magie gaat nou net over het nieuwe en onbekende. Zoals het motto van Star Trek is: To boldly go where no (wo)man has gone before! RAAAAAH!

Zo ook met zingen. Als jij DENKT en VINDT en OORDEELT, komt er geen magie. Dan ga je niet ontdekken en spelen. Dan stap je niet uit je comfortzone. And……. it is just not FUN! En voor die magie, is FUN best belangrijk 😀

Ikzelf voel heel geregeld de magie als ik zing (of schrijf of met mensen werk of … of ….). Dat ik ZO in het liedje ben, dat er van allerlei moois ontstaat als vanzelf en dat ik meer een soort van toeschouwer ben van wat er gebeurt. Ik ben me gewaar van iets en reageer daarop en zo verder. Verwondering. Spelen. Joy. Mijn kids hebben het deze week gehad met hun Playmobil: uren en uren waren ze bezig. En de volgende dag weer. En de dag daarna nóg een keer. Het sprankelde er vanaf! Kinderen weten zowiezo nog veel beter dat wij mensen zo ZIJN, maar dat terzijde 😉

Misschien herken je het zelf wel. Dat moment dat je iets aan het doen bent, en dat het lijkt alsof de tijd er niet meer is en je gewoon lekker meegolft op de ingevingen van het moment. Dan ben je helemaal JIJ en is het niet meer belangrijk wat jijzelf of anderen VINDEN. Je bent dan in jouw eigen persoonlijke Sweet Spot. En je leeft je SUPERPOWER.

Deze staat van ZIJN is heerlijk! Inspiratie komt en je volgt het zonder oordeel en er ontstaan wonderen. Magic. Spelen. Wauw!!

En daar ga je al met al je ideeën :D. Je overtuigingen hebben namelijk NIKS met ZIJN te maken, dat is alleen maar je Innerlijke Toeteraar die roept. Lekker laten roepen dus, dat doet ie nu eenmaal. Maar JIJ wil iets groters.

Maar het is net als slapen. Het werkt niet om tegen jezelf te zeggen: “En nu SLAPEN!”. Tenminste… ik heb zelf nog nooit voor elkaar gekregen dat ik dan op dat moment ter plekke in slaap viel. Wat je wél kunt doen is de VOORWAARDEN scheppen om in slaap te vallen. Licht uit, lekker in je bed liggen, een avondritueel waardoor je al in de mood komt etc.

Zo is het ook met magie in zingen. Je kunt voorwaarden voor jezelf creëren om dit uit te nodigen.

 1. Sta jezelf toe om te stoppen met oordelen. Doe het eens anders. Noem voor jezelf eens drie dingen die GOED gingen (in plaats van die tienduizenden waar je kunt verbeteren)
 2. Durf te SPELEN met sounds. Laat even los hoe jij vind dat je zou moeten klinken en laat ontstaan wat je lichaam wil. Hoe raar het misschien ook is. Just for the fun of it!
 3. Vergroot het. Maak de contrasten groter. Voel groter. Beweeg groter. Zing groter. Overdrijf. Ook weer: just for the fun of it

Dit alles dus vanuit een houding van verwondering. Het hóeft niks te zijn. Je bent gewoon lekker aan het proberen! Het is niet voor niks dat je muziek MAAKT door je instrument (stem) te BESPELEN!

***

Ik hoop van dat je iets hebt aan deze ideeën. Wil je er meer van? Download dan mijn gratis e-book. Hierin vind je veel meer van dit soort tools! EN …. Je krijgt nog veel meer! Allemaal gratis. Omdat ik jou wil inspireren om te gaan leven naar wie je BENT!

***

Categorieën: Uncategorized

6 reacties

Miranda · 28/09/2018 op 07:34

Mooi geschreven Judith! en weer heel inspirerend! Jij geeft mij zoveel positieve energie!Knuf X

  Judith · 01/10/2018 op 08:45

  Thank you!!!! Wat heb jij uit deze blog gehaald? #justcurious

Laurens · 28/09/2018 op 08:43

Iets met felrood en lichtroze?
Erg herkenbaar

  Judith · 01/10/2018 op 08:44

  Hahaaa!!! Ja! Inderdaad!! Wat je voor jouw gevoel brandweerwagenrood neerzet, komt op de luisteraar zachtroze over :D! Je hebt er vooral zelf heel veel oordelen over, die dan weer maken dat de magie veel minder ruimte krijgt om te stromen

Esther Huitink · 28/09/2018 op 14:21

“Als jij JIJ bent, ontstaat magie.” Precies wat Judith voor elkaar weet te krijgen!!
Erg mooie en inspirerende blog.. een besef momentje. 🙂

  Judith · 01/10/2018 op 08:42

  Cool! Wat heb jij eruit gehaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *